Zürih yolcusu kalmasın


Beşiktaş, önce zorlandı Sheriff 10 kişi kaldıktan sonra rahatladı, ikinci yarıda Bobo (2) ve Koray'ın golleriyle Moldovalı rakibi önünde tur atladı, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemede İsviçre'deki ilk randevu için bileti kaptı


Ofans akla gelince

Üzülmez'e Köln'deki dev kapışmada, tahriklere kapılıp, kırmızı kart gördüğü için kızmıştık!
Ne var ki, Sheriff maçının 26. dakikasında Mamah'la girdiği pozisyonda rakibine kırmızı kart çıkmasını sağladı, biraz olsun kendini affettirdi!
Mamah'ın oyun dışı kalmasından sonra kafamızdan,"Tamam, tur geldi" dedik.
Hayy demez olsaydık! Sanırsınız ki on kişi kalan Beşiktaş!
Sheriff, oyun sistemini değiştirmemiş, yine 4-1-4-1... Savunma blokunu hiç bozmadılar, sadece hücuma çıktıkları anda Kuchuk'u, Constancia ve Balima ile destekleyip, şeytan üçgeni oluşturdular. On kişi kalmanın eksikliğini topu ayağa oynayarak, kapattılar.
Beşiktaş mı ne yaptı? Pozisyon kovaladı, ilk yarıda "net" diyebileceğimiz bir pozisyon buldu.
Duran topta ileri çıkan İbrahim Kaş, yakaladığı pozisyonu gole çevirse, hem maçın önüne çıkacak, hem de yönetimine, teknik kadrosuna, arkadaşlarına "rahat" bir nefes aldıracak.
Beşiktaş ikinci yarıya biraz "istekli" ve "ofans" ağırlık bir anlayışla çıktı. Futbolda küçük, büyük takım yoktur. Nitekim Sheriff on kişi kalmanın ezikliğini bu yarıda yaşadı, çok adamla yüklendiği anda, 57.dakikada kalesinde golü gördü. 57 dakika sahada 'dolaşan' Bobo, sahne aldı, Kartal'a arzu ettiği turu getirdi.
Sheriff karşısında tura kanat çırpan Kartal, şimdi önce Konya ile Süper Lig'e 'merhaba' diyecek, ardından da Zürih önünde deplasmanda Şampiyonlar Ligi kapısını zorlayacak.
Aslında bu maçta da 'Banko' Beşiktaş'tır. Ama, futbol bu, ne zaman, ne olacağını kestiremezsiniz. Şartlar ne olursa olsun Beşiktaş, Devler Ligi'ne girmek zorundadır. Aksini düşünmek bile istemiyoruz!




www.milliyet.com.tr den alınmıştır.

No comments: